50 ország csaknem 400 diákja tanul idén a Miskolci Egyetemen

2022. október 24.

Welcome Dayen köszöntötték az új szemeszterre visszatért több száz külföldi hallgatót a Miskolci Egyetemen.
 
„Idén 50 különböző országból csaknem 400 hallgató érkezett, akik a Miskolci Egyetem 24 angol nyelvű programjának valamelyikén tanulnak. Ebben a félévben legtöbben mesterképzésekre, valamint a Műszaki Földtudományi és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar doktori iskoláiba jelentkeztek” – emelte ki Sándor Krisztina nemzetközi igazgató, hozzátéve: a Miskolci Egyetem nemzetköziesedési folyamatának alappillérei a külföldi hallgatók.
 
Mohammad Jaber úgy fogalmazott, azért döntött a Miskolci Egyetem mellett, mert magas színvonalú az oktatás, számos kutatásban vehet részt, és mindezt csodálatos környezetben. 
 
„Az egyetem oktatói nagyon tapasztaltak, támogatóak és segítőkészek. Én pedig tényleg úgy érzem, hogy itt otthon vagyok. Élvezem az itteni életemet, a kollégiumi létet. Az egyetem egyszerűen gyönyörű, ez a legszebb campus Magyarországon. Miskolc pedig egy békés és csodás város” – hangsúlyozta kis Mohammad Kashour.
 
Wallyson Thomas Alves Da Silva már a nemzetközi hallgatói és öregdiák hálózathoz is csatlakozott. „Nemrég az ISAN koordinátorának jelöltek ki a Gépészmérnöki és Informatikai Karról. Nagyon örültem, amikor ezt közölték velem, mert így lehetőségem lesz arra, hogy ne csak az én ötleteimet, hanem a hallgatói közösség ötleteit is belevigyem. Például, hogy túrákon vegyünk részt a miskolci cégeknél, továbbá kulturális rendezvényeken, tudományos előadásokon is. Szóval, nagyon örülök, hogy engem jelöltek, mert kiállhatok a külföldi hallgatók elképzelései mellett a Miskolci Egyetemen”
 
Ruba Deeb kiemelte: minden barátjának azt tanácsolta, jöjjenek a Miskolci Egyetemre tanulni. „Nemcsak azért, mert barátságos a környezet, hanem mert itt igazi tudományos kutatási környezet van, ahol fejlesztheted a képességeidet.”