Halloween parti a nemzetköziség jegyében

2022. október 31.

Idén 50 különböző országból csaknem 400 hallgató érkezett, akik a Miskolci Egyetem 24 angol nyelvű programjának valamelyikén tanulnak. Ebben a félévben legtöbben mesterképzésekre, valamint a Műszaki Földtudományi és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar doktori iskoláiba jelentkeztek. Az egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy külföldi hallgatói otthon érezzék magukat a campuson.

Kvízkérdések a halloween-ről, múmiába csavart hallgatót, sütiszépség- és jelmezverseny várta a hallgatókat a Miskolci Egyetem International Halloween-i Partyn, kedden.

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet, a Samhain-t, vagyis „a nyár végét", és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt. Hitük szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében „léteztek". Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba. Kétségtelenül a legismertebb jelképe Halloweennek a faragott töklámpás.