Sportolj Miskolci Egyetem!

2022. november 9.

A Miskolci Egyetemen minden lehetőség adott, hogy a szellemi edzés mellett a fiatalok fizikai állóképessége is javuljon. Hétfőtől csütörtökig ingyenes programokat kínálnak a sportdélutánok, ahol pilates, futóklub, fanatic jump vagy kosárlabda közül is választhatnak az egyetemi polgárok.

Néhány héttel ezelőtt Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az Egészségtudományi Karon rendezett rekreációs konferencia előadójaként azt hangsúlyozta, hogy az aktív és egészségtudatos életmód stratégiájának kidolgozásában számítanak az egészségfejlesztéssel foglalkozó egyetemi intézetek tapasztalataira. „Huszonévesen szoknak le az emberek leggyakrabban a mozgásról, aztán 30-35 éves korban rájönnek, hogy muszáj elkezdeni mozogni különben nagy baj lesz. Nekik lehetőséget kell biztosítani” – fogalmazott az államtitkár. 

A Miskolci Egyetemen minden lehetőség adott a szellemi és fizikai fittség karbantartására.

„A sportiroda legfontosabb célja, hogy minél több hallgatót, oktatót és dolgozót mozgasson meg. Ennek szellemében rendezünk olyan programokat, mint például a sportnap, ahol 3000-4000 ember sportol egyszerre, ám az igazi célunk mégis a rendszeres mozgásra szoktatás lenne. Ezért találtuk ki a sportdélutánokat, ahol hétfőtől csütörtökig különböző mozgásformák közül választhatnak az egyetemisták, mint például a pilates, a futóklub, a fanatic jump vagy a kosárlabda” – emelte ki Boda Péter, a Sportközpont igazgatója. Hozzátéve: ezekkel teljesíthetik a testnevelési kreditjeiket is.

„A futóklub elnevezés mindenkit megriaszt, aztán hamar rájönnek, ez nem arról szól, hogy halálos iramban kell futni, hanem sokkal inkább egy crossfit mozgásról van szó” – ezt már Tigyi József, az Alkalmazott Egészségtudományok Intézete mesteroktatója mondta. Kiemelte: most már akkor is eljönnek a hallgatók, amikor nem kötelező, mert teljesítették a tesit.

A klasszikusok mellett igazi különlegességekkel is megismerkedhetnek az egyetemisták. Ilyen a fanatic jump is, ami nem más, mint egy trambulinon végzett mozgásforma. „Itt aztán ki tudják tombolni magukat a lányok, kiengedhetik a feszültséget. Ugyanakkor azt vettem észre, hogy az utóbbi időben a pilates is nagy népszerűségnek örvend. Talán pont azért, mert ott pedig le tudnak nyugodni egy kicsit, át tudnak szellemülni és felfrissülnek” – mondta Kis-Likai Szabina, csoportos fitness instruktor.

Jelentkezz Te is az ingyenes sportdélutánokra!

Bővebb információ: https://www.facebook.com/groups/2459495777609094/