Zeneművész növendékek adtak hangversenyt a Zenepalota Bartók termében

2022. november 17.

Hangversenyen mutatkoztak be a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának növendékei a Zenepalota Bartók termében november 15-én. Az esten valamennyi zeneművészeti tanszak bemutatkozott.

 

A Fiatal művészek koncertje színes, műfaji szempontból is változatos programot kínált az érdeklődőknek a barokk kortól, a bécsi klasszikusokon, a romantikus műveken át a kortárs kompozíciókig. A műsorban Isaac Posch, Kováts Barna, Giovanni Bottesini, Léo Delibes, Eugene Bozza, Ligeti György, Ludwig van Beethoven, Giuseppe Verdi, Robert Sschumann, Kohán István, Pjotr Iljics Csajkovszkij, Szergej Rahmanyinov, Michael Preatorius, Max Bruch és Eric Ewazen művei szerepeltek. A darabokat a zeneművészeti kar Fúvós, Vonós, Zongora és Zeneelmélet Intézete hallgatóinak előadásában hallhatta a közönség.

 

 

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara előadóművészeti, alkotóművészet és muzikológia szakjain klasszikus zongora, gitár, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, ütőhangszer, ének, karvezetés és zenekarvezetés területen folyik képzés. Mesterképzésben zongora, gitár, gordonka, klarinét, valamint oratórium- és dalének között lehet választani.