A Miskolci Egyetem tökéletes helyszíne lesz a vízilabda Európa-bajnokságnak

2022. november 18.

2023-ban Miskolc Vízilabda és Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságnak ad otthont, míg 2024-ben Játékokat rendez. Az egyeztetéseket követően most helyszínbejárásra érkeztek Miskolcra az Európai Egyetemi Sportszövetség delegáltjai. 

„Úgy gondolom, fantasztikus helyszíne lesz Miskolc a 2023-as, illetve a 2024-es játékoknak” – fogalmazott Kovács Cs. Tamás, az Európai Egyetemi Sportszövetség vízilabdáért felelős technikai delegáltja. 

Magyarországon a vízilabda minden tekintetben kiemelt helyen van, így az egyetemi és főiskolai sportban is előkelő helyen szerepel. „Az egyetemi világbajnokság és az egyetemi Európa-bajnokság tekintetében is jó a mérleg, ami az érmeket, eredményeket illeti. Büszkék lehetünk a lányainkra, fiainkra, és bízom benne, hogy Miskolcon is jól fognak szerepelni” – emelte ki Kovács Cs. Tamás. 

Mint mondta, az önkéntesség, a sportdiplomácia első lépcsőfoka. „Ez egy fantasztikus terület, hogy az ember folytassa a sportban elért sikereket, hogy tegyen a hazájáért, a városáért, a szeretett sportágáért” – részletezte, miért jó lehetőség az Európai Egyetemi Játékokon való önkéntesség.

2024-ben az Európai Egyetemi Játékok a kontinens legnagyobb diáksport eseménye, világviszonylatban a résztvevők létszámát tekintve az Olimpiát követő 3. legnagyobb sportrendezvény, amire az európai fiatalok, a kontinens felsőoktatása és sportszerető közönsége odafigyel. A 21 sportágban rendezett Debrecen-Miskolc Európai Egyetemi Játékokra a szervezők 40 ország 450 egyeteméről 6000 résztvevőt várnak. Miskolcon az asztalitenisz, karate, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sakk, a strandröplabda, tájfutás, tenisz, teqball és vízilabda mérkőzéseit, versenyeit bonyolítják.