Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Prof. Dr. Horváth Zita: "Sok kicsi sokra megy"

2022. november 29.

Adománygyűjtő akciót indít a Miskolci Egyetem december 5-e és 9-e között. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív tevékenységén keresztül támogatja a rászorulókat az egyetem. Társadalmi felelősség és sokszínűség is megjelenik az idei adventi időszakban.
Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora úgy fogalmazott az idei adománygyűjtéssel kapcsolatban, hogy az egyetem partnerre talált a Magyar Máltai Szeretetszolgálatban és a Tiszáninneni Református Egyházkerületben. A kezdeményezéshez a Miskolci Egyetem Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete is csatlakozott. Ami pedig még különlegesebbé teszi az idei adventet, az az, hogy a Miskolci Egyetemen idén nem egy nagy karácsonyfát díszítettek fel közösen, hanem egy-egy kis fát: minden karnak, a nemzetközi hallgatóknak és a Hallgatói Önkormányzat is jutott egy-egy.
„Sok kicsi sokra megy. Túl azon, hogy ez érdekes és mutatja a sokszínűségünket, a campus fenntarthatósági filozófiájába is beleillik. Egy ember gyűjtése esetleg kicsi, de amikor eljut a megfelelő helyre, számukra ez egy nagyon nagy dolog lesz. Ha a hallgatóinknak a szakmai tudás mellett azt tanítjuk, hogy fontos a társadalmi felelősségvállalás, akkor egy komoly legitimitást nyerhet az egyetem a régióban”, fogalmazott Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.