Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Dr. Kiss János: „Az egyetem a szeretet fellegvára”

2022. november 30.

Az egyetemen december 5-e és 9-e között gyűjtött karácsonyi adományok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív munkáját támogatja. Adományt gyűjteni nehéz, nemes feladat, de a jó dolgok mellé odaáll a Miskolci Egyetem.

 

 

Dr. Kiss János országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: felemelő, hogy egy igazán nagy szervezet, a Miskolci Egyetem is részt vesz az adománygyűjtésben, hiszen adományozni nem könnyű, de adományt gyűjteni még nehezebb, ezáltal még nemesebb feladat.

„A jó dolgok mellé jó odaállni. A még jobb dolgok mellé pedig még jobb odaállni, és itt most a Miskolci Egyetemen valami nagyon jó dolog történik. Az is bebizonyosodott, hogy nem csak a tudományok fellegvára a Miskolci Egyetem, hanem a szeretet fellegvára is” - emelte ki dr. Kiss János. Hozzátette: a Miskolci Egyetem tíz feldíszített karácsonyfája pedig tíz jelképes nagykövet, amelyek jelképezik a Miskolci Egyetemnek a különböző karait és a hallgatókat, de jelképezik a kereszténységet is. „Karácsonykor a keresztény kultúrát jelképes nagykövetekkel és ilyen nagyszerű adománygyűjtő programokkal is tudjuk segíteni” - összegezte az országgyűlési képviselő.