Adománygyűjtés Karácsony 2022 – dr. Szemán Ákos: "Felkészítjük a szívünket, lelkünket"

2022. december 1.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív munkáját támogatja idén a december 5-én induló adománygyűjtéssel a Miskolci Egyetem. „Az adventi időszakban fontos, hogy felkészítsük szívünket, lelkünket az ünnepre” – fogalmazott Dr. Szemán Ákos, a Tiszáninneni Református Egyházkerület presbiteri főjegyzője.

 

 

Az egyházi képviselő elmondta: nagyon örültek a Miskolci Egyetem felkérésének. Úgy látják, az intézmény olyan célt tud támogatni az adventi adománygyűjtéssel, amelyek az egyházkerületnek is fontos.

„A Tiszáninneni Református Egyházkerület területén a mostani időszakban épül, épült, megújul és megújult tíz óvoda, ezért arra gondoltunk: ha adományozni szeretnének a Miskolci Egyetem hallgatói és oktatói, akkor ezeknek az óvodáknak a javára akár játékot, meséskönyvet, vagy akár pénzadományt is tudnak adni. Az ünnepvárás következik. Nagyon fontos az, hogy felkészítsük szívünket, lelkünket arra, hogy karácsonykor megünnepeljük a megváltó Jézus Krisztusnak a megszületését” - tette hozzá Szemán Ákos.

 Az adománygyűjtő pontok a főbejáratnál és a Hallgatói Szolgáltatások Osztályán elhelyezett gyűjtőpontokat helyezhetők el. December 5-e és 9-e között délelőtt 9 és 11 óra között a III. előadónál a Hallgatói Önkormányzat tagjai veszik át az adományokat. Pénzbeli adományokat a III. előadónál a diszpécserpultnál elhelyezett adománygyűjtőben lehet elhelyezni. A jókívánságokat, meghitt gondolatokat és kedves üzeneteket ugyanitt gyűjti a Miskolci Egyetem.