Adománygyűjtés Karácsony 2022 – Tóth-Simon Károly: "Csillogó szemű gyerekek örülnek az ajándékoknak"

2022. december 2.

Adománygyűjtéssel támogatja a Miskolci Egyetem a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Tiszáninneni Református Egyházkerületet. Az akcióhoz december 5-e és 9-e között lehet csatlakozni.

 

 

„Nagy megtiszteltetés közvetítőnek lenni a Miskolci Egyetem és a rászoruló családok között” - fogalmazott Tóth-Simon Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes és karitatív referense. „A rászoruló családoknak az ünnepek előtt meleg ruhákra, használható, jó minőségű takarókra lenne szükségük, valamint tartós élelmiszerekre, a gyerekeknek játékokra és mesekönyvekre. Mi gondoskodunk arról, hogy az adományok még a fa alá oda kerüljenek az ünnep előtt. Kiemelt partnerünknek tudjuk tekinteni a Miskolci Egyetemet. Nem ez első alkalom, hogy egy adománygyűjtésben partnerek tudunk lenni. A korábbi gyűjtések adományait sikerült felhasználnunk a miskolci rászoruló családok körében, Ukrajnából érkezett menekült családok körében.”

Személyes közreműködéssel a „frontvonalba” is be tudnak kapcsolódni a Miskolci Egyetem oktatói, dolgozói és hallgatói. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében miskolci Spar és Interspar áruházakban több helyszínen adományok gyűjtésében lehet segíteni december 15-e és december 21-e között, illetve tartós élelmiszercsomagok elkészítésében és kiosztásában közre lehet működni több miskolci helyszínen december 20-án és december 21-én.

Az adománygyűjtő pontok a főbejáratnál és a Hallgatói Szolgáltatások Osztályán elhelyezett gyűjtőpontokat helyezhetők el. December 5-e és 9-e között délelőtt 9 és 11 óra között a III. előadónál a Hallgatói Önkormányzat tagjai veszik át az adományokat. Pénzbeli adományokat a III. előadónál a diszpécserpultnál elhelyezett adománygyűjtőben lehet elhelyezni. A jókívánságokat, meghitt gondolatokat és kedves üzeneteket ugyanitt gyűjti a Miskolci Egyetem.