Hiánypótló és egyedülálló ipari beruházási szakmérnökképzés indul a Miskolci Egyetemen

2022. december 5.

A piaci igényekre reagálva projektmenedzsereket, projekt beszerzőket és projektmérnököket képez 2023 februárjától két féléves szakirányú továbbképzésben a Miskolci Egyetem.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar múlt héten tartott jubileumi rendezvényén Hornyák Loránd (képünkön), a Miskolci Egyetem Tudományos és Innovációs Park projektvezetője bejelentette: a beruházásintenzív ipar szükségleteit ipari beruházási szakmérnökökkel, hiánypótló és egyedülálló képzéssel támogatja a Miskolci Egyetem. A képzés célja, hogy azonnal „bevethető”, naprakész tudással felvértezett új szakembereket képezzen, illetve a már gyakorlott szakemberek számára olyan összefüggéseket és nemzetközi jó gyakorlatokat mutasson be, amelyek segítik az eredményesebb munkavégzésüket.

Az ipari beruházási szakmérnökképzés főbb szakterületei elöljáróban a következők: a technológia-iparban elengedhetetlen műveleti, nyomástartó-rendszer tervezési és biztonságtechnikai ismeretek, projekt és portfólió ’stage gate’ folyamat, projekt tervezés és előkészítés, szerződés és claim menedzsment, modern létesítménytervezés, projekt kontrolling, költségbecslés, projekt portfólió és program menedzsment.

A képzés megalapításában és elindításában a Miskolci Egyetem stratégiai partnere a MOL-csoport. A képzésről bővebb és részletesebb információk hamarosan elérhetőek lesznek a Miskolci Egyetem kommunikációs felületein.