Tudományos partnerségben a Miniszterelnökség Területfejlesztési Hivatalával

2022. december 5.

A területfejlesztés témakörében folytatott tudományos együttműködés szorosabbra fűzése érdekében Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel.

Az együttműködés lényege, hogy a „kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó intézmény” a társadalom egészét érintő döntések megalapozásában, illetve a területfejlesztési szakemberképzésben szakértői támogatást nyújtson – olvasható a megállapodásban.

A megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem a működési térségéhez tartozó földrajzi területek stratégiai fejlesztési koncepciójának és programjainak kidolgozásában, az elkészült programok véleményezésében és értékelésében vesz részt. Kutatási és elemző tevékenységgel támogatja emellett az európai uniós források regionális felhasználásának hatékonyságát.

Az egyetem részt vállal a jövőben a területfejlesztés változó igényeihez igazodó képzési területek fejlesztésében, a területfejlesztési szakemberek felkészültségét és elhelyezkedését segítő rövid ciklusú továbbképzések megvalósításában.

A stratégiai partnerségi megállapodást Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és a Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci egyetem rektora november 21-én látta el kézjegyével.