Erős sikerek erőemelésben

2022. december 12.

Erőemelésben kiválóan teljesített a Miskolci Egyetem két hallgatója is a közelmúltban. Erőemelésben kiválóan teljesített a Miskolci Egyetem két hallgatója, az Egészségtudományi Kar negyedévese, Budai Kristóf Bence és a Gazdaságtudományi Karon tanuló Horvát Ádám.

Budai Kristóf Bence, a Miskolci Egyetem Egészségtudomány Kar negyedéves hallgatója két bronzérmet is kiérdemelt a Lengyelországban megrendezett Classic Erőemelő Európa-bajnokságon.

Két bronzérmet is kiérdemelt, és a magyar junior rekordot is megdöntötte Budai Kristóf Bence

 

Budai Kristóf Bence több mint hat éve foglalkozik versenyszerűen az erőemeléssel, 2021-ben junior, 2022-ben felnőtt abszolút bajnok lett.
A lengyelországi kontinens-vetélkedő az első nagy, külföldi verseny volt számára. A Miskolci Egyetem hallgatója a junior -105 kilogramm A-csoport kategóriában, 23 fős mezőnyben versenyzett. Guggolásban három érvényes gyakorlata volt, 297,5 kilogrammot teljesített. Fekvenyomásban is sikerült mindhárom kísérlete, itt 195 kilogramm volt az eredménye, amellyel bronzérmet érdemelt ki. Felhúzásban végül 320 kilogramm került a neve mellé. Összetettben 812,5 kilogrammal nemcsak a dobogó harmadik fokára állhatott fel, hanem 2,5 kilogrammal megjavította súlycsoportjában a magyar junior rekordot.

Első versenyén vett részt Horvát Ádám, Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának másodéves hallgatója. Az idei RAW Erőemelő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon 447,5 kilogrammos összetett eredményével végül a negyedik helyet harcolta ki.
Horvát Ádám bő egy éve foglalkozik erőemeléssel. A verseny után úgy fogalmazott: sok értékes tapasztalattal lett gazdagabb, jövőre szeretne még sikeresebben szerepelni.

Horvát Ádám első versenyén összetett eredményével a negyedik helyet harcolta ki