Kutatások, technológiai fejlesztések és duális képzés a megállapodás mögött

2022. december 12.

A korábban megkötött általános együttműködési megállapodás konkrétumait rögzítették a közelmúltban a Miskolci Egyem Gépészmérnöki és Informatikai Kar munkatársai és a dunántúli szélhelyű Verarbeiten Pausits Kft. vezetői, akiknek miskolci laborlátogatása alkalmával egyeztető megbeszélésekre is sort került.

Laborlátogatáson a Verarbeiten Pausits Kft. képviselői: Terdik Gábor műszaki vezető, Pausits Valér ügyvezető és Dr. Gáspár Marcell, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar egyetemi docense

 

„Folyamatosan növekszünk és munkatársakra van szükségünk. Több jelenlegi kollégánk is itt végzett, nagyon jó tapasztalatokat szereztünk a munkájukról, ezért választottuk együttműködő partnerként a Miskolci Egyetemet”, fogalmazta meg a látogatás alkalmával Pausits Valér, a Verarbeiten Pausits Kft. ügyvezetője. „Szeretnénk technológusokat, gyártásvezetőket, marketingeseket és HR-eseket is felvenni, akikre folyamatosan van igényünk, de olyan külföldi kollégákat is szeretnénk bevonzani a csapatunkba, akik itt tanulnak a Miskolci Egyetemen”, vázolta céljaikat.

Terdik Gábor, a Verarbeiten Pausits Kft. műszaki vezetője a Miskolci Egyetemen végzett okleveles gépészmérnökként, azt követően pedig hegesztő szakmérnökként, így a cég és az egyetem együttműködésében is szerepet vállal.
„A Miskolci Egyetem Sályi István Gépészeti Tudományok Doktori Iskolában első évfolyamos vagyok. A cégnél a napi feladataim főleg az operatív területet érintik. A doktori kutatásom összekapcsolódik a napi munkámmal: a magas folyáshatárú anyagoknak a hegesztését vizsgáljuk. Van olyan megrendelőnk, akinek ezeket a termékeket szállítjuk”, mondott személyes példát az elméleti tudás gyakorlati hasznosulására.

A Verarbeiten Pausits Kft. képviselőit Dr. Gáspár Marcell, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar egyetemi docense, intézeti tanszékvezetője kalauzolta végig a campuson. Tőle tudtuk meg, hogy az általános együttműködési megállapodás keretein belül konkrétumokat is rögzítettek.

„A Verarbeiten Pausits Kft. a duális képzés keretében tervez hallgatókat foglalkoztatni a Miskolci Egyetemről. De érdeklődnek a gyakornoki programok iránt is, és kutatás-fejlesztési együttműködést is tervezünk. Hosszabb távú célként pedig bizonyos technológiai fejlesztésekről is egyeztettünk a vállalat számára”, foglalta össze Dr. Gáspár Marcell.