Nemzetközi szaktekintélyek között a jogi kar

2022. december 19.

Az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények kérdésében tartott közös nemzetközi workshopot a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a Heidelbergi Egyetem.

Az International Academic Forum Heidelberg épületében megrendezett esemény a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara által koordinált, „Az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények (a csalás, a korrupció, a pénzmosás és az Unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb jogellenes tevékenységek) külső, belső és bűnügyi nyomozásának egyes kérdései, különös tekintettel az OLAF, EPPO, Eurojust és az Europol tevékenységére” című projekt nyitórendezvénye volt.

Az Európai Bizottság HERCULE III (2014-2020) 2. Jogi képzés és tanulmányok program keretében létrejött projektben az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi védelmével foglalkozó nemzetközi szaktekintélyek működnek közre nyolc uniós tagországból. A Miskolci Egyetem kooperációs partnere az Országos Bírósági Hivatal, a Legfőbb Ügyészség, az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodája, valamint a budapesti LeitnerLeitner Tax Audit Advisory Partneriroda.

A nyitóelőadást a Miskolci Egyetem professzora, Prof. Dr. Farkas Ákos tartotta

 

A rendezvényt Prof. Dr. Jahn. C. Schuhl, a Heidelbergi Egyetem Bűnügyi Tudományok Intézetének intézetvezető professzora nyitotta meg. Az első szekció vezetője a németországi felsőoktatási intézmény professzora, Prof. Dr. Gerhard Dannecker volt, a nyitóelőadást pedig a Miskolci Egyetem professzora, Prof. Dr. Farkas Ákos tartotta.