Visszatekintő - 2022. május

2023. január 6.

Diákrektor választás a Miskolci Egyetemi Napokon – Sportkonferencia olimpikonokkal – Irány a vegyipar! – Védőnők találkozója

Történetek, események a Miskolci Egyetem elmúlt évéből.

 

Május

MEN 2022 – zene, sport, diákrektor választás

Végre újra egy COVID-mentes fesztivál várta a fiatalokat. A zenei programok mellett a sportrendezvények és a szokásos diákrektor választás sem maradtak el. (Bővebben >>)

Egyetemi sportfesztivál

„A közösségépítéstől a diplomáig” mottót viselő egyetemi sport konferenciát tartottak a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében a Miskolci Egyetem díszaulájában. A négynapos egyetemi sport legnagyobb rendezvényén a MEFOB FESZT keretében valósult meg olyan sportikonok részvételével, mint Mocsai Lajos, Kemény Dénes, Baji Balázs, Cseh László, Kiss Gergely, Zsivoczky-Farkas Györgyi. (Bővebben >>)

Vegyipari pályaorientációs nap

Mintegy 500 általános és középiskolás vett részt a vegyipari pályaorientációs napon, ahol megismerkedhettek a vegyészettel, a vegyiparban elérhető technikusi képzésekkel és a vegyipari gépészettel, emellett pedig érdekes kísérleteket is láthattak. (Bővebben >>)

Védőnők találkozója

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán rendezték május 12-13-án a negyedik országos Védőnői Tudományos Diákköri Fórum és Találkozót. Ekkor tartották az ország egészségtudományi karainak védőnőképzései a legjobb hallgatóik tudományos versenyét. (Bővebben >>)