Visszatekintő - 2022. június

2023. január 7.

Diplomaátadó ünnepség élőben – Épül az egyedülálló tudásközpont – Csökkentsük a metánkibocsátást! - Szalamander járta be Miskolc belvárosát...

Történetek, események a Miskolci Egyetem elmúlt évéből.

 

Fontos pontokon kapcsolódnak be az országépítésbe

A nyolc karon tizenkét képzési területen és kétszáz szakon folyó képzési struktúrával bíró felsőoktatási intézmény egy széles spektrumú, sokszínű, a regionális munkaerőpiac szinte minden igényét ki tudja elégíteni. Észak-kelet Magyarország meghatározó tudásközpontján a tavaszi szemeszterben több mint ezer hallgató vehette át a diplomáját. (Bővebben >>)

Bokrétát kötöttek az épülő egyetemi adatelemző központra

Bokrétaeseményen ünnepelték, hogy elérte a szerkezetkész magasságot az épülő egyedülálló európai szintű tudásközpont és levéltár. A Miskolci Egyetem Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltár Nyílt Kutatási Adatforrástár várhatóan jövő nyárra készül el. (Bővebben >>)

Hungaricum lehet a metánkibocsátások mérésére irányuló közös projektje

A hazai nagy nyomású földgázszállító rendszeren előforduló metánkibocsátások mérésére indított közös projektet az FGSZ Földgázszállító Zrt. és a Miskolci Egyetem. A metánemisszió mérésére alkalmas rendszer prototípusát Miskolc közelében, a kistokaji gázátadó állomáson hozzák létre és tesztelik a következő három évben. A magyar állam által is támogatott projekt július 1-jén indul, célja hosszú távon közös új eljárásrendek kialakítása az FGSZ rendszerén az emissziócsökkentés jegyében. (Bővebben >>)

Jó szerencsét! - búcsúztak a végzős hallgatók

Szalamanderrel, azaz - a selmeci hagyományokat követve - fáklyás felvonulással búcsúztak Miskolc városától a végzős egyetemi hallgatók. Új hagyományként a kampusztól faültetéssel vettek búcsút. (Bővebben >>)