Visszatekintő - 2022. szeptember

2023. január 10.

Belevágtunk a „Tanév ízébe” – Élményekkel Tanítsunk Magyarországért! – Akadémiai taggá lett a professzor – Beavatást kaptak a külföldi hallgatók…

Történetek, események, eredmények a Miskolci Egyetem elmúlt évéből.

 

Belevágtunk a 2022/23-as tanévbe!

A Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita felvágta a 2022/23-as Tanév Íze tortát, ezzel kezdetét vette az idei tanév. A nyolc, különböző színű madeira piskótalapból készült torta a Miskolci Egyetem nyolc karát szimbolizálta. A piskótalapok között vaníliás-tejszínes krém tette teljessé a kifejezetten erre az eseményre megálmodott süteményt. (Bővebben >>)

Szemeszternyitó gondolatok

„A Miskolci Egyetem polgárai Miskolc megyei jogú város polgárai is. Miskolc kulcsának szimbolikus átadása azt jelenti, hogy a város számít az egyetemi hallgatókra.” Becsüljék meg és élvezzék ki az egyetemi polgárságuk valamennyi mozzanatát, a védett és támogató környezetet. (Bővebben >>)

Lelkes miskolci egyetemisták tanítanak Magyarországért

A Miskolci Egyetem a kezdetektől bekapcsolódott a ’Tanítsunk Magyarországért!’ országos programba. Sőt, évről évre több hallgató jelentkezik mentornak, valamint egyre több iskola jelentkezik a programba. (Bővebben >>)

„Beavatást” kaptak a külföldi hallgatók

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett idei Orientációs nap rendhagyó volt: kitelepültek és bemutatkoztak a Miskolci Egyetem karai és a hallgatókat segítő szervezetek. Felhívta magára a figyelmét mellettük az Idegennyelvi Oktatási Központ, a Konfuciusz Intézet, a Közösségi Szolgálati Iroda és a Sportközpont is, bemutatva, hogy milyen szolgáltatásokat, képzéseket, kurzusokat, programokat kínál a fiataloknak. (Bővebben >>)