Visszatekintő - 2022. október

2023. január 11.

Hangverseny a zene világnapján – Közös utakon a Miskolci és a Sunway Egyetem – Ösztöndíjakat adott az Universitas Miskolcinensis - Nemzetközi Halloween-parti – Rózsaszín séta…

Történetek, események, eredmények a Miskolci Egyetem elmúlt évéből.

 

A miskolci zeneoktatás múltja is kötelez

Miskolc évszázados zenei múltja előtt is tisztelgett a hangverseny, amelyet a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának növendékei adtak A zene világnapja alkalmából a Zenepalotában. Az esten a kar térségi utánpótlásnevelő iskolája, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium diákjai is felléptek. (Bővebben >>)

Közös utakat keres Miskolci és a Sunway egyetem

A kultúrák közötti kapcsolatok erősítése, a hallgatói és az oktatói mobilitás segítése, továbbá a közös kutatási témák keresése egyaránt célja annak az együttműködésnek, amelyről megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a malajziai Sunway University. (Bővebben >>)

Ösztöndíj az Universitas Miskolciensistől

Ötvennyolc hallgató nyerte el idén a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány ösztöndíját. A támogatás tíz hónapon át havonta 50 ezer forintot jelent a pályázaton nyertes diákoknak. (Bővebben >>)

Nemzetközi Halloween-parti

A Miskolci Egyetem nemzetköziesedési folyamatának alappillérei a külföldi hallgatók, akiknek a létszáma évről évre gyarapszik. Ez a multikulturális szemlélet lehetővé teszi olyan ünnepek, események megszervezését is, amelyek a magyar kultúrától távolabb állnak. Ilyen jeles nap a Halloween is, amit egy játékos partival ünnepeltek a Miskolci Egyetemen. (Bővebben >>)

Rózsaszín séta

Több százan vettek részt a Miskolci Egyetem rózsaszín sétáján, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálat, a prevenció és egészségtudatosság fontosságára. A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Kara hagyományteremtő céllal szervezte meg az ’Állítsuk meg az emlőrákot!’ elnevezésű Rózsaszínű sétát az Egyetemvárosban. (Bővebben >>)