Visszatekintő - 2022. november

2023. január 12.

Újrahasznosított divat a gólyabáli színpadon - Adománygyűjtéssel indul az egyetemi karácsony – Szelektív hulladékgyűjtés…

Történetek, események, eredmények a Miskolci Egyetem elmúlt évéből.

 

Újrahasznosított divat a gólyabáli színpadon

A fenntarthatóság az élet szinte minden területén megvalósítható. A Miskolci Egyetem 2022-es gólyabálján régi ruhadarabok újragondolt változataiból tartott divatbemutatóval hívták fel a fiatalok figyelmét arra, hogy az egykori divatot „redizájnolva” is egyedi stílusúak lehetnek. (Bővebben >>)

Adománygyűjtéssel indul az egyetemi karácsony

A karokat szimbolizáló feldíszített fenyőfákkal várta idén a november 27-én kezdődő adventi időszakot a Miskolci Egyetem. A karácsonyi készülődéssel egyidőben adománygyűjtő akció is indult, amelyben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív tevékenységén keresztül támogathatták a rászorulókat az egyetemi polgárok. (Bővebben >>)

Újabb lépés a fenntarthatóság irányába

Szelektív hulladékgyűjtési program indult a Miskolci Egyetemen. A Műszaki Földtudományi Kar és a MiReHu NKft. kísérleti projektjének sikeres megvalósításában számítanak az egyetemi polgárok környezettudatos együttműködésére. (Bővebben >>)