Visszatekintő - 2022. december

2023. január 13.

Selmec, Sopron, Miskolc 260 – Először járt az Amerikai Egyesült Államok nagykövete a Miskolci Egyetemen – Nyílt napok – Mikulás-futás – Hangverseny zárta a Miskolci Egyetem Karácsony 2022 programsorozatot…

Történetek, események, eredmények a Miskolci Egyetem elmúlt évéből.

 

Selmec, Sopron, Miskolc 260

A hazai bányászati, kohászati és erdészeti képzés akadémiai szintre emelésének 260. évfordulójáról bensőséges ünnepségen emlékeztek meg a gyökereiket a selmecbányai ’Bergakademie’ megalapításáig visszavezető tanintézmények, a Miskolci Egyetem és Soproni Egyetem. (Bővebben >>)

Amerikai nagyköveti látogatás

Először járt a Miskolci Egyetemen az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, David Pressmann. A találkozón, amelyen Dr. Varga Judit, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke, Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Kalmár Zsolt, a Miskolci Egyetem gazdasági vezetője, Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Hornyák Loránd, a Miskolci Egyetem Tudományos és Innovációs Park projektvezetője és Veres Pál, Miskolci Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett, a partnerség és a kapcsolatok elmélyítése is szóba került. (Bővebben >>)

A régió leggazdagabb felsőoktatási kínálata

„A tanulás arra teremt lehetőséget, hogy a jövőben bármit elérhess” – hangzott el a Miskolci Egyetem nyílt napjainak megnyitóján. Észak-Magyarország legszínesebb felsőoktatási kínálatát mutatta be a felvételi előtt álló középiskolásoknak „A tudás és közösség Campusa” december 1-jén és 2-án. (Bővebben >>)

185 csomagot hozott Mikulás-futás

Mikulás-napi futást rendezett a Miskolci Egyetem, amelyen Mikulás-csomagokat, csokoládét és édességet is gyűjtöttek. Az adományokat a Sütni Jó! Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekeknek juttatta el. (Bővebben >>)

Hangverseny zárta a Miskolci Egyetem Karácsony 2022 programsorozatot

A Bartók Béla Zeneművészeti Kar szervezte karácsonyi hangversennyel kívánt boldog ünnepeket a Miskolci Egyetem valamennyi polgárának. (Bővebben >>)