Szakirányú továbbképzések - Gépészmérnöki és Informatikai Kar

2023. január 16.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar 2023 januári és februári jelentkezési határidővel a következő képzéseket kínálja: atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, gépipari mechatronikai karbantartó szakmérnök, napelemeserőmű- és napkollektor-létesítő szakmérnök/szakember, ipari beruházási szakmérnök, nemzetközi hegesztő szakmérnök.

A Paks II. Akadémia keretében induló atomerőművi üzemeltetési szakmérnökképzést elvégzők – az erőmű-specifikus ismeretek elsajátítása után – a felépülő új atomerőben alkalmasak lesznek atomerőművi technológiai folyamatok üzemeltetése során fellépő egyszerűbb feladatok megoldására, az atomerőmű üzemeltetéséhez kapcsolódó hatásmechanizmusok felismerésére, egyszerűbb, vezetési, irányítási, szervezési és hatósági feladatok ellátására. (Jelentkezési határidő: 2023. február 25. A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A gépipari mechatronikai karbantartó szakmérnök képzés célja olyan gépipari automatizálási és karbantartó szakmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések, ipari mechatronikai rendszerek és folyamatok magas szintű üzemeltetésére, karbantartására, modellezésére és fenntartására, új technológiák, módszerek és eszközök ipari bevezetésére. (Jelentkezési határidő: 2023. február 6. A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A napelemes erőmű- és napkollektor-létesítő szakmérnök/szakember képzésen résztvevők képesek lesznek mind a háztartási méretű kiserőművek, mind pedig az ipari méretű napelemparkok, valamint napkollektoros rendszerek tervezésére, engedélyeztetésére, kivitelezésének művezetésére és üzemeltetésére. (Jelentkezési határidő: 2023. január 27. A képzésről és a jelentkezésről bővebben: szakmérnök>> ; szakember >>)

Az ipari beruházási szakmérnök/szakember képzés során a megvalósuló beruházások alapvető műszaki (villamos, anyagismeret, anyagtechnológia, építészet, szerelés, alapműveletek, készüléktervezés, biztonságtechnika, környezetvédelem stb.), valamint beruházási projekt megvalósítási (projekt előkészítés, beruházás menedzsment, költségbecslés, projektkontrolling, projekt beszerzés, szerződés menedzsment stb.) ismereteinek elmélyítése valósul meg vállalati szereplők bevonásával. (Jelentkezési határidő: 2023. február 25. A képzésről és a jelentkezésről bővebben: szakmérnök >>; szakember >>)

A nemzetközi hegesztő szakmérnök képzést az Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet indítja azzal a céllal, hogy a hegesztés és rokoneljárásai területén megfelelő mélységű szakmai, tudományos és gyakorlati ismereteket adjon a résztvevőknek. (Jelentkezési határidő: 2023. február 4. A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)