Szakirányú továbbképzések - Műszaki Földtudományi Kar

2023. január 17.

A Műszaki Földtudományi Kar keresztféléves szakirányú továbbképzéseire 2023. február első heteiben lehet jelentkezni a következő szakterületeken: geotermikus szakmérnök, geoturisztikai szakmérnök, hulladékkezelési és -hasznosítási szakmérnök, munkavédelmi szakmérnök és szakember, szénhidrogén-ipari nyersanyagkutató szakmérnök, városüzemeltető szakmérnök.

A geotermikus szakmérnöki szakirányú továbbképzési szakon oklevelet szerzett szakemberek alaposan megismerik Magyarország geotermikus természeti adottságait és felhasználási lehetőségeit, alkalmassá válnak geotermikus energiahasznosítási projektek helyszínének megválasztására, tervezési, létesítési, üzemeltetési feladatok elvégzésére. Jelentkezési határidő: 2023. február 10. (A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A geoturisztikai szakember képzés felkészít az eltérő földrajzi terekben (rurális, urbánus), található geoturisztikai desztinációk felismerésére, a turizmus rendszerébe történő beillesztésére, a helyi gazdaságra gyakorolt hatások elemzésére, a fenntarthatóság és a természetvédelem kívánalmainak megfelelő geoturisztikai programok széles körű menedzselésére. Jelentkezési határidő: 2023. február 10. (A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A hulladékkezelési és -hasznosítási szakmérnök képzést elvégzők képessé válnak a különböző hulladékáramok begyűjtését célzó feladatok megszervezésére, a hulladék ártalmatlanítás és feldolgozás technológiai megszervezésére, hulladékfeldolgozó üzemek műszaki irányítására, a hulladékhasznosítást legjobban szolgáló feldolgozási technológiák megválasztására és üzemeltetésére. A képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel partnerségben valósul meg. Jelentkezési határidő: 2023. február 6.(A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A munkavédelmi szakmérnök és szakember képzéseben résztvevők képesek lesznek munkakörükben az adott vállalat, vállalkozás, munkavédelmi hatóság működési területén jelentkező munkavédelmi problémákat felismerni és azok kezelése érdekében – a műszaki, tudományos, jogi és gazdasági eszközrendszer felhasználásával – megoldási javaslatokat tenni, illetve a szükséges intézkedéseket megtenni. A végzettek jártasságot szereznek a munkavédelem ismert vizsgálati, illetve értékelési módszereinek alkalmazásában és képessé válnak azok fejlesztésére, valamint új módszerek kidolgozására is. Jelentkezési határidő: 2023. február 10. (A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A szénhidrogén-ipari nyersanyagkutató szakmérnök szakirányú továbbképzés célja szénhidrogén-ipari nyersanyagkutató szakmérnökök képzése, akik rendelkeznek a hagyományos és nem-konvencionális kőolaj- és földgáz vagyonok felkutatásához, feltárásához és kitermeléséhez szükséges földtudományi mérnöki tevékenység végzéséhez elengedhetetlen ismeretekkel és készségekkel, továbbá a megfelelő elméleti és gyakorlati tudásanyag birtokában alkalmasak nemzetközi szinten megfelelni a szakterület kutatási feladatainak végzésére. Jelentkezési határidő: 2023. február 10. (A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)

A városüzemeltető szakmérnök szakirányú továbbképzés a településirányítás műszaki szakterületei számára képez olyan szakmérnököket, akik megfelelő műszaki ismeretekkel és képességekkel rendelkeznek a települések műszaki alrendszereinek egységes működtetéséhez. A képzés elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a települések műszaki infrastrukturális rendszereinek észszerű működtetéséhez, fenntartásához és fejlesztéséhez. Jelentkezési határidő: 2023. február 10. (A képzésről és a jelentkezésről bővebben >>)