Miért? – MERT egyszerű: hallgatók elhelyezkedését támogató mentorprogram

2023. január 26.

A Miskolci Egyetem a hallgatók támogatása érdekében együtt dolgozik a Magyar Egyetemi Reform Tehetségkezelés Programmal (MERT), ami a hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedését támogatja.

- Ez a program az egyetemistáknak lehetőséget nyújt, hogy főként a térségben minél könnyebben álláslehetőséghez jussanak. Lehetőség szerint abban a szakmájukban, amit több éven keresztül tanultak – tudtuk meg Harsányi Vivientől, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökétől, aki maga is részt vett a programban. A részletekről szólva elmondta: az első lépése egy teszt kitöltése volt, ami körülbelül öt percet vett igénybe.
- A teszt kiértékelése során megtudtam, hogy a kvalitásaimhoz milyen munkalehetőség illik a legjobban. Azonban ez a program tovább folytatódik, például táborozással, mely során még inkább felkészítenek a munka világára - foglalta össze.
A MERT egy karrierprogram, amely a fiataloknak segít felismerni adottságaikat, segít a távlati célok megfogalmazásában, ezzel felkészítést ad a munkavállalásra. A MERT összekötő kapocs a tehetség, a szorgalom, a jövőkép és a sikeres karrier között. Jelentkezni és bővebben tájékozódni itt lehet: www.mertp.hu