Ásványfesztivál – márciusban újra a Miskolci Egyetemen

2023. február 9.

Két év kényszerszünet után újra megnyitja kapuit a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen. A hagyományokat folytatva ismeretterjesztő és gyermekprogramokat is kínáló rendezvény időpontja: 2023. március 11-12.

A XXXIX. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál jobbnál jobb programokkal csábítja a Miskolci Egyetemre az ásványokat, ékköveket, díszítő köveket, ősmaradványokat kedvelőket. Az idei rendezvényen több mint 100 kiállító mutatja majd be kollekcióját – mondta el előzetesen Dr. Szakáll Sándor, a Miskolci Egyetem Nyersanyagkutató Földtudományi Intézetének tanára.

A bemutatókhoz kapcsolódnak különböző programok és kiállítások, ismeretterjesztő előadások, de lesz földtudományi játszóház is, amely a gyerekekkel igyekszik közelebbről megismertetni az ásványok világát.

Az érdeklődők szakvezetéssel járhatják be a Miskolci Egyetem ásvány és kőzettani tanszékének történelmi értékű, a világ különböző részeiről származó darabokat bemutató ásványtárát.
A fesztivál idején számos szolgáltatást is igénybe vehetnek majd a látogatók, például a díjmentes ásványhatározást vagy a díjmentes drágakőhatározást, amelyet kitűnő szakemberek fognak végezni – tudtuk meg.