Az olimpiára készül Az év junior atlétája

2023. február 10.

Tóth Anna a Miskolci Egyetemen gyógytornász képzésre jár. A DVTK kiválósága tavaly év végén a Magyar Atlétikai Szövetségtől „Az év magyar junior női atlétája” kitüntető címet is elnyerte.  Többszörös országos csúcstartó, de világviszonylatban is jegyzik, kétszeres korosztályos U20-as világbajnoki bronzérmes. Mindent megtesz azért is, hogy 2028-ban olimpikon lehessen. 

Legnagyobb ellenfele az idő és saját maga, de ezek legyőzésben is jól teljesít, hiszen több korosztályos és egyéni csúcsot futott már az évek során.  

„Nagyon sok sportágat kipróbáltam amikor kicsi voltam, a focitól kezdve a kézilabdáig, és rájöttem, hogy az atlétika áll hozzám a legközelebb” – mondta Anna, aki szerint ez egy nagyon színes sportág. „Először a magasugrás volt a versenyszámom, de mégsem éreztem azt a „tüzet.” A gátfutásnál azonban az első pillanattól kezdve tudtam, hogy ez az, és imádom csinálni. A gátfutásban ugyanis van egy kis vagányság. Nagyon izgalmas, hogy a gyorsaságomat össze kell egyeztetnem a gátfutás technikájával.”

„A sportágam is olyan, hogy hiába van ellenfelem, nekem a legnagyobb ellenfelem az idő és saját magam” – tette hozzá.