Alig másfél év múlva: Európai Egyetemi Játékok

2023. február 10.

Az európai kontinens legnagyobb diáksport eseményének, az olimpia után a harmadik legnagyobb sportrendezvénynek ad otthon a Miskolci Egyetem 2024-ben. A Debreceni Egyetemmel közösen szervezett Európai Egyetemi Játékok aktuális kérdéseiről az Európai Egyetemi Sportszövetség Ellenőrző Bizottságával a közelmúltban egyeztettek Budapesten.

A szervezési tevékenységek területi felosztásáról, az egyes területek előrehaladási jelentéseiről, a 2024-es Európai Egyetemi Játékok sportprogramjáról és költségvetéséről, valamint a következő időszak tennivalóiról is szó volt, beleértve a teljes 2023. naptári évre vonatkozó eseményeket.

Az eseményen az Európai Egyetemi Sportszövetség Ellenőrző Bizottságán kívül részt vett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, valamint a miskolci és a debreceni projektiroda. A 2024-es Európai Egyetemi Játékokat a Miskolci Egyetem, Miskolc Megyei Jogú Város, a Debreceni Egyetem és Debrecen Megyei Jogú Város közösen rendezi.

A februári megbeszélés a tavaly novemberi látogatás folytatása volt, amikor a rendező a helyszínekre koncentráltak, beleértve a versenyhelyszínek, a szálláshelyek és a kiegészítő létesítmények megtekintését. A közelmúltban lezajlott vizit főként a szervezési folyamatok előrehaladásának ellenőrzését célozta. A 2024-es Európai Egyetemi Játékok szervezőbizottsága legközelebb 2023 májusában tesz jelentést az Európai Egyetemi Sportszövetség felé.