Élményeket is kínál a mentorprogram

2023. február 24.

A Miskolci Egyetem hallgatói segítik a Miskolc környéki településeken élő kisiskolásokat. A Tanítsunk Magyarországért program élménynapján közösségi játékokkal is várták őket az egyetemen és Szendrőben.

Hatodik osztályosok érkeztek legutóbb az egyetemre: Boldva, Onga, Ónod és Hejőkeresztúr általános iskolás diákjai, akiknek élménynapot szerveztek. Pénteken Szendrőbe, a programhoz újonnan csatlakozott osztályokhoz is ellátogattak a mentorok. A 180 főt megmozgató rendezvény programjában élménybiológiai foglalkozások és közösségi játék is szerepelt. A játékos tanulás pedig az ismerkedést is jól szolgálta, hiszen a gyerekek többsége most találkozott először mentorával.  

- Alapvetően arról szól a program, hogy a hallgatók élményeket adjanak a gyerekeknek, és segítsék őket abban, hogy a saját életüket kicsit tudatosabban éljék és tervezzék, segítsék a pályaválasztásukat is. Emellett fontos cél, hogy iskolai motivációjukat is növeljék – hangsúlyozta Ádám Anetta, a program egyetemi szakmai felelőse.

Schuller Veronika jogászhallgató a Miskolci Egyetemen. Pedagógus családban nőtt fel, így kézenfekvő volt számára, hogy szeretne gyerekekkel foglalkozni, ezért ő is jelentkezett mentornak. - Úgy érzem, szociálisan nagyon érzékeny vagyok, ezért választottam ezt a programot, és ajánlom mindenkinek – mondta. 

Hordós Ernő Péter gépészmérnöknek tanul. - Gyakorlatilag három évet vártam arra, hogy elkezdhessem ezt a programot. Eddig csak a bátorságomat gyűjtöttem, de egyáltalán nem bántam meg. Úgy érzem, kis segítséggel ezeknek a gyerekeknek az életében nagyon sok dolgot tudok megváltoztatni, ez motivált – nyilatkozta. 

A Miskolci Egyetem 2019-ben kapcsolódott be a „Tanítsunk Magyarországért!” programba. Egyetemista mentorok motiválással, a tehetségek felismerésével és támogatásával igyekeznek segíteni Miskolc környéki kistérségekben élő általános iskolás gyerekeket jövőképük alakításában, a megfelelő életpálya kiválasztásában.

Játék az egyetemi élménynapon