„Az együttműködés az ipari szereplőkkel többlet tudást hozhat”

2023. február 25.

„Az együttműködés a gazdasági szférával és az ipari szereplőkkel, olyan többlet tudást hozhat be az egyetemre, aminek a beépítése a képzésekben növeli az oktatás színvonalát” – mondta Fükő László, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kurátora a Miskolci Egyetem februári diplomaosztóján.

Utalt arra, hogy egy diplomaátadó ünnepség mindig nagy jelentőségű, mert mutatja azt az eredményt, amit az egyetem, mint oktatási intézmény elért.
„Az egyetem új útra lépett a modellváltás során, aminek az egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az oktatás színvonala emelkedjen. Olyan önállóságra tegyen szert az egyetem, amelynek során saját maga határozhatja meg a stratégiáját, saját maga határozhatja meg a jövőképét. Teljesen rá van bízva az, hogy milyen ipari és gazdasági együttműködéseket tud kialakítani, ezzel növelve egyrészt a bevételeit, amit szintén arra tud fordítani, hogy emelje az oktatás színvonalát. Az együttműködés a gazdasági szférával és az ipari szereplőkkel olyan többlet tudást hozhat be az egyetemre, aminek a beépítése tovább emeli az oktatás színvonalát” - fogalmazott Fükő László, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kurátora.

Több mint ezer, a 2022/2023 tanév őszi félévében végzett hallgató vehette át a diplomáját a Miskolci Egyetemen február 20-án és 21-én.