„Miskolc vezető ipari és felsőoktatási központ”

2023. február 25.

„A magyar kormány elkötelezett abban, hogy Észak-Magyarország tudásközpontjait megerősítse, és ebben Miskolcnak vezető szerepe van és lesz” – hangsúlyozta Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Miskolci Egyetem februári diplomaosztóján.

Miskolc az űr anyagtudományok tekintetében nemcsak Magyarország, hanem bizonyos szempontból a világ egyik vezető központjává vált ipari és felsőoktatási oldalról egyaránt – emelte ki az űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
„Mindannyian ismerjük az űrkemencét, amely fejlesztés a mai napig a világ egyik legjobb űrben is kipróbált anyagtudományi eszköze. Roósz András professzor, Bárczy Pál professzor, Fuchs Erik tanár úr munkássága nyomán ma is részét képezi a magyar űrtevékenység büszkeségeinek. Miskolc egyeteme további óriási lehetőségek előtt áll. A magyar kormány elkötelezett abban, hogy Észak-Magyarország tudásközpontjait megerősítse, és ebben Miskolcnak vezető szerepe van és lesz”, hangsúlyozta Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.

Több mint ezer, a 2022/2023 tanév őszi félévében végzett hallgató vehette át a diplomáját a Miskolci Egyetemen február 20-án és 21-én.