Küzdés, harcok és helytállás – Futsal MEFOB

2023. február 25.

Futsal-bajnokságon szurkolhattak az egyetemi csapatoknak a Miskolci Egyetem sportközpontjában, a Futsal MEFOB bajnokság első fordulójában.

- Örülünk, ha egyetemi sporteseménynek helyszínéül szolgálhatunk. Így van ez most is, hiszen otthont adtunk a Futsal MEFOB bajnokság első fordulójának, amelyben a Miskolci Egyetem csapata is részt vett. Ez azért is különösen fontos nekünk, mert az elmúlt években is szereplői voltunk a döntőknek, és nagyon jó eredményeket értünk el – mondta Bene Szilárd, a Sportközpont sportreferense.  

A MEFOB bajnokság első fordulójában 18 férfi csapatból 5 csoportot alakítottak ki, ebből a Miskolci Egyetem (ME – MEAFC) az „A” csoportba került másik három egyetemmel, a Nyíregyházi Egyetem (NYE), a Neumann János Egyetem (NJE) és a Pannon Egyetem (PE) csapatával. Mivel a Neumann János Egyetem visszamondta a részvételt, ezért három csapat játszotta le a csoport mérkőzéseit.

- Szeretünk ide járni, mert mindig nagyszerű körülmények között sportolthatunk és nagyon sok személyes ismeretségem van a Miskolci Egyetemen – nyilatkozta Veres Gyula, a Nyíregyházi Egyetem csapatvezetője.

Kövér Ádám, a ME – MEAFC futsal csapatának tagja arról beszélt, hogy találkozásuk a nyíregyházi csapattal, amely egyébként 2-2-es döntetlen hozott, kemény meccs volt.
- Most találkoztunk először ezen a tornán, egy erős, küzdős és harcos csapatot ismertünk meg, de helytálltunk – nyilatkozta Kövér Ádám.  

- Csapatunk már évek óta részt vesz a MEFOB futsal küzdelmeiben, az előző években sikerült többször a fináléig eljutnunk, a hazai rendezésű döntőn másodikok lettünk, az előtt harmadikok - mondta Czékus Sándor, a ME – MEAFC csapatvezetője. A tavalyi csapattagok többsége már végzett, így az új csapat felépítésére és a taktikára helyezték a hangsúlyt. 

Eredmények:

Ennek megfelelően a csoport végeredménye:

Az 5 csoportból a csoportgyőztesek és a három legjobb eredményt elért csoport második csapata jut tovább a negyeddöntőbe.