Csúcsot döntött az érdeklődők száma az idei miskolci ásványfesztiválon (videóval frissült)

2023. március 13.

A Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválok történetében az egyik legsikeresebbek között jegyzik majd a 2023-ast. Minden korábbinál több, közel kilencezer fizető látogatót regisztráltak a múlt vasárnap zárult rendezvény napjaiban a Miskolci Egyetemen.

A Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványbörzéjeként számontartott Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált két év kihagyás után rendezte meg újra a Miskolci Egyetem. Az idei, 39. rendezvényen mintegy száz kiállító, háromszáznál is több asztalon mutatta be kollekcióját. Lényegében a világ minden részéről érkeztek érdekes és különleges ásványok, kőzetek, fosszíliák és ékkövek Miskolcra. A szakmai és tematikus programok és szolgáltatások iránt is meglepően magas volt a kereslet a szervezők meglátása szerint.

Díjazott egyetemi tanár

Az ásványfesztiválon tartott előadóülést a Magyar Minerofil Társaság (MAMIT), amelyen első ízben adták át a társaság által alapított Székyné Fux Vilma és Várhegyi Győző díjakat. Az egyik díjazott Dr. Szakáll Sándor, a Miskolci Egyetem Nyersanyagkutató Földtudományi Intézetének tanára volt, akinek munkáját Székyné Fux Vilma díjjal ismerték el. Az elismerést azok kaphatják meg, akik az ásványtan területén kiemelkedő ismeretterjesztő munkát végeztek, és jelentősen hozzájárultak hazánk területének minél teljesebb ásványtani feltárásához.