„Konyhatitkokról” egy nemzetközi vacsorán

2023. március 14.

Rendszeresen szervez nemzetközi vacsorákat a Miskolci Egyetem, amelyeken a külföldi hallgatók mutatják be a saját országukra jellemző gasztronómiát. A magyar diákok olyan ízeket próbálhatnak ki, amelyekre egyébként csak ritkán adódik lehetőségük.

Rembeczki Ádám Bence, Miskolc Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója olyan embernek tartja magát, aki könnyen nyit mások felé, ezért különösen fontosnak tartotta, hogy egy kicsit betekinthetett a nemzetközi hallgatók „konyhatitkaiba”.

„Nagyon-nagyon nyitott vagyok a különböző kultúrák felé. Minél többet töltött időt töltök az egyetemen, annál nagyobb igényem van arra, hogy új embereket ismerjek meg. Látom, hogy mennyire színes társaság tud összegyűlni egy-egy ilyen programon. Úgy érzem, egy kicsit így materializálódott számomra az Erasmus-program, hiszen nemcsak, hogy beszélhetek külföldi hallgatókkal, hanem megkóstolhatom a kultúrájukat is”, mesélte a nemzetközi vacsorán a joghallgató. Megfogalmazta azt is, hogy a magyar hallgatók is tanulnak a külföldiektől, hiszen újfajta megközelítésekkel találkozhatnak. Ebben a nemzetközi környezetben azt is megérezhetik, hogy mennyire képesek alkalmazkodni egy másfajta szemlélethez.

„Nem csak geográfiailag tapasztalhatjuk meg, hogy Magyarország hol foglalja el a helyét a világban, hanem azt is, hogy kulturálisan hogyan ítélnek meg minket a külföldi hallgatók. Ahogy ezen a találkozón körbe nézek és látom, hogy mennyi mosoly, mennyi jókedv, mennyire nyitottság uralkodik egy ilyen rendezvényen, azt kell mondanom, hogy Magyarországnak is megvan a helye az Erasmus -programban, nekünk pedig a hozzánk érkezett hallgatók között”, foglalta össze Rembeczki Ádám Bence.