Világasztal körül az ízek kavalkádjában - International Dinner 2023

2023. március 14.

Nemzetközi vacsorán a külföldi hallgatók mutatják be gasztronómiai különlegességeiket a Miskolci Egyetem magyar hallgatóinak és egymásnak. Verseny is van az országok között: kinek a főztje ízlik a legjobban. De mire jók még ezek az alkalmak?

Anas Jawabreh, a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kar hallgatója, egyben a Nemzetközi Hallgatói Hálózat vezetője az egyetemen. Két ételt is készített hazájából, Pakisztánból, és boldogan nyugtázta, hogy minden elfogyott.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sok hallgató jött el. Nagyon sok embert látok itt, és várunk mindenkit egy újabb hasonlóan sikeres rendezvényre, mint ez. A magyar és a külföldi hallgatók azért vannak itt együtt, hogy élvezzék egymás ételeit, egymás társaságát, megismerjék a másik kultúráját. A beszélgetések és a közös nyelv, az ételek mögötti történetek, minden egyszerűen lenyűgöző”, meséli lelkesen Anas Jawabreh.

Mint a Nemzetközi Hallgatói Hálózat vezetője hozzáteszi azt is, hogy a külföldi és a magyar hallgatók integrációja nagyon fontos lépés abban a folyamatban, hogy a Miskolci Egyetem látszódjék, és még inkább láthatóvá váljék a világ felsőoktatási térképén, és a nemzetközi oktatási piacon is erősödjék a megítélése.