Az ország legjobb logisztikusai között az ’ElMEháborítók’ csapata

2023. március 17.

A Miskolci Egyetem logisztikai csapata, az ’ElMEháborítók’ is bekerült az ország legjobb öt csapat közé egy egyetemi hallgatóknak szóló országos versenyen. A logisztikai szakos hallgatók március végén Székesfehérváron mérkőznek meg újra, a végeredmény pedig május közepén várható.

A miskolci csapatot Gáti Krisztina, Tamás Teodóra, Godó Zoltán és Pente Zsombor alkotják, felkészítő tanáruk Erdei László PhD-hallgató. Még az öt közé jutás előtt beszélgettünk a csapat tagjaival, amikor a bemutatkozó kisfilmjük készült a Miskolci Egyetemen.

Pente Zsombor azt emelte ki, hogy a szállítási egységek kiválasztását követően azok vizsgálata, csomagolási feladatának ellátása volt a feladata. Hozzátette: nagyon tetszett neki a projektben az, hogy ki tudták választani, mi az a szállítási eszköz, amely a projekt számára a leghatékonyabb.

Gáti Krisztina azzal foglalkozott, hogy megvizsgálja: mennyi gépre és milyen elosztásban van szükség a lay-out letelepítéséhez.

„Azért fontos nekem ez a verseny, mert egyébként is foglalkozom ilyen jellegű területtel az életben. A verseny nagyon jó kibontakozási lehetőséget ad arra, hogy amit az egyetemen tanultunk, azt a gyakorlatban tudjuk kamatoztatni” - mondta Gáti Krisztina.

Godó Zoltánra esett a tervezett lay-out szimulációs modellezése. Elmagyarázta, hogy ez azért nagyon hasznos, mert a megfelelő beállítások felvétele pontos képeket ad a tervezett modell paramétereiről, és megmutatja, hogy mennyire megfelelő az az elvárt kritériumoknak.

Végül Tamás Teodóra az optimális szállítás eléréséhez szükséges anyagáramlással kapcsolatos számításokat végezte el, amellyel egy új szemszögből közelíthetett a logisztikához.

Az ElMEháborítók előtt állnak még akadályok a március végi országos megmérettetésen. Eredményeikre visszatérünk.