Tudásbázis, kutatói háttér, magasan képzett munkaerő a vállalkozásoknak

2023. március 27.

A vállalkozások tudásbázisra, kreatív kutatói háttértámogatásra találnak a Miskolci Egyetemen – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezete közgyűlésén, amelyen megújította együttműködési megállapodását a testület a régió legnagyobb tudásbázisát kínáló universitassal.

Magyarországon jelenleg 63 felsőoktatási intézmény működik, és közel 250 ezer hallgató tanul a felsőoktatásban. Ebben a környezetben a Miskolci Egyetemnek jól kell pozícionálnia magát – mondta Prof. Dr. Horváth Zita, az egyetem rektora a VOSZ-szal megújított megállapodás aláírását követően. Hozzátette: az egyetem olyan regionális szellemi bázis Észak-Magyarországon, amely azon 11 magyar felsőoktatási intézmény között van, amelyeket a világ felsőoktatási térképén jegyeznek. A rektor szerint az egyetem elsődleges feladata, hogy a régió és Magyarország számára biztosítsa a felsőfokú szakemberek utánpótlását a munkaerőpiacon. Ebben gyakornoki program, illetve a vállalkozásokkal együtt kidolgozott duális képzés is támogatást ad.

Korábban is volt már egy hasonló megállapodás a Miskolci Egyetemmel 2011-ben, most az együttműködést új tartalmakkal bővítették – világított rá Ádám Imre, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezet elnöke. Mint fogalmazott: az egyetem tudásbázisként egyre inkább nyit a vállalkozások felé, ehhez kapcsolódva a megállapodás keretében közös pályázatok, rendezvények is várhatók. (via. boon.hu)

Az együttműködési megállapodást Ádám Imre, a VOSZ megyei, Eppel János, a VOSZ országos elnöke, valamint Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora látta el kézjegyével (fotó: boon.hu)