Újakat a fedélzetre! – lehet csatlakozni az MCC Egyetemi Programjához

2023. március 30.

Újra nyitott a lehetőség a Miskolci Egyetem hallgatói előtt, hogy csatlakozzanak a Mathius Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjához.

Második éve működik az MCC Egyetemi Programja a Miskolci Egyetemen. Több mint 30 miskolci egyetemista csatlakozott eddig a kivételes lehetőséghez, így most már a részt vevő hallgatók ajánlották a lehetőséget hallgatótársaik figyelmébe az MCC nyílt napján a közelmúltban.

Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese bemutatta az MCC működését, beszélt az iskolarendszer képzéseiről, az intézmény által nyújtott nemzetközi szakmai lehetőségekről. Kiemelte: aki MCC-s hallgató lesz, egy inspiráló és összetartó közösség tagjává válik.

„A Mathias Corvinus Collegium iskolarendszere azokat az elsőéveseket várja, akik az egyetemi képzés mellett szeretnének plusz tudáshoz hozzájutni, elmélyültebben tanulni a különböző tudományterületeken. A média, a jog, a történelem és a társadalomtudomány, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan vagy éppen a pszichológia területén tudunk olyan exkluzív lehetőségeket kínálni a miskolci diákoknak, amikre a felsőoktatásban hagyományosan nem lenne mód. Ez egyrészről nemzetközi kitekintést jelent számukra, másfelől pedig egy olyan tanár-tanítvány, mentor-mentorált viszonyt, ami egészen személyre szabott fejlesztést nyújthat ezeken a területeken” - hangsúlyozta Constantinovits Milán.

A leghitelesebben az MCC Egyetemi Programjában részt vevő hallgatók meséltek arról, hogy mit is jelent számukra a program. Berecz Antónia, Bencsik Tamás és Persik Áron három különböző képzési területen tanul a Miskolci Egyetemen. A nyílt napon szakmai lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról, külföldi tanulmányutakról, közös főzésekről, szülinapozásokról, filmnézésekről is szót ejtettek.

Az MCC Egyetemi programjára 2023. április 16-áig lehet jelentkezni.

Bővebb információk az MCC honlapján >>