Vágják a centit: 100 nap múlva európai egyetemi bajnokságok Miskolcon

2023. április 4.

Többszáz sportoló érkezik a Miskolci Egyetemre júliusban két nemzetközi sporteseményre. Száz nap van hátra az Európai Egyetemi Sportszövetség Tollaslabda és Vízilabda Egyetemi Európa Bajnokságokig.

A Miskolci Egyetem, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club, valamint az Európai Egyetemi Sportszövetség Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságok éppen száz nap múlva július 13-án kezdődnek. A július 19-éig tartó két nemzetközi sportesemény szerves része a 2023-as Európai Egyetemi Bajnokságoknak, amelyet sportáganként különböző helyszíneken szerveznek, köztük Miskolcon is.

A Miskolci Egyetemre várhatóan 20 ország, 40 felsőoktatási intézményből 500 sportoló és kísérő érkezik. A vízilabda helyszíne a Miskolctapolcai Strand, a tollaslabda helyszíne a DVTK multifunkcionális sportcsarnoka lesz. A tollaslabda bajnokságban versenyzők edzéseikre a Miskolci Egyetem Körcsarnoka áll rendelkezésre.

A Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságban a Miskolci Egyetemet Muzsnay Kinga és Rasuz Ádám képviselik, edzőjük Morvai István, a MEAFC szakosztályvezetője.

 

 

„Tavaly májustól a készülünk a Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságra. A tavalyi MEFOB-on is kipróbáltam már magam, bronzérmes lettem. Remélem hamarosan sikerül a következő lépcsőfokot is meglépni egyéniben, és Rausz Ádámmal vegyespárosban” - mondta a felkészülés egyik edzésén Muzsnay Kinga, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatója. – „Az egyetemi Eb lesz az első nemzetközi versenyünk és remek lehetőségnek tartjuk. Bízunk benne, hogy a többi európai egyetemről érkezők is megismerhetik a Miskolci Egyetemet, és tovább vihetik jóhírünket”.

Rausz Ádám, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar hallgatója mindig is szeretett tollaslabdázni. Jelenleg ő is a MEAFC játékosa.

„Szeretem magam kipróbálni különböző versenyeken, ahol lemérhetem fejlődésemet. Többek között ezért is szeretném a Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságon is képviselni a Miskolci Egyetemet. A tollaslabdát nagyon technikás, dinamikus látványsportnak tartom, így számomra az is nagyon fontos, hogy ez a sportág minél szélesebb körben népszerűvé váljék. Az egyetemi Eb-nek ezen a téren is komoly szerepe lehet” - foglalta össze Rausz Ádám.

Muzsnay Kinga és Rausz Ádám a Miskolci Egyetemet képviseli a Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságon