Tavaszi fesztiválnyitány

2023. április 5.

A Miskolci Egyetem díszaulájában tartott teltházas hangversennyel április 4-én útjára indult a II. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál. A május 24-ig tartó programsorozat számos ingyenes koncerttel várja a zenei érdekességekre kíváncsi közönséget.

A díszaulában megtartott Húsvéti koncert, egyben az idén második alkalommal megrendezett Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál nyitóhangversenye, évtizedes hagyomány az egyetemen – emlékeztetett köszöntőjében Prof. Dr. Horváth Zita rektor. A programsorozat létrehozásában kiemelte a szervező Bartók Béla Zeneművészeti Kar tevékenységét, illetve azt, hogy a művészképzésben oktatók és növendékeik tehetsége lehetőséget kínál egy nagyszabású koncertprogram-sorozat megvalósítására.

Miklósa Erikát a Bartók Béla Zeneművészeti Kar szimfonikus zenekara kísérte


Az idei Húsvéti koncerten vendégszólistaként Miklósa Erika, a Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán operaénekes lépett fel a zeneművészeti szimfonikus zenekarának kíséretében. A korokat és műfajokat átívelő produkció Gounod Romeo és Júlia, Verdi Traviata, Kodály Székelyfonó és Gershwin Porgy és Bess című műveiből válogatott. A növendékek Bartal László karnagy vezette együttese mellett a közönség elismerését a kar rézfúvós és szaxofon együttese, valamint a zeneművészeti vonószenekara kíséretében fellépő vegyeskar is kivívta Joseph Haydn F-dúr Missa brevis című művének előadásával.
A közönség elismerésével kísért estét Miklósa Erika Kodály Esti dalával zárta.

Az est fotóalbuma a Miskolci Egyetem flickr-oldalán >> 

A II. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál a folytatásban, május 24-ig hetente más-más programmal várja a közönséget: trombita-, cselló- és zongorahangversenyekkel, kamarakoncertekkel, gitáresttel és filmzenekoncerttel. A részletes program itt böngészhető >>

A zeneművészeti kar vegyeskara Joseph Haydn F-dúr Missa brevis című művét adta elő. Karvezető: Orosz-Tokár Edina.