Gazdasági tanácsokat adtak a MOL-nak – ezzel nyertek

2023. április 19.

A Gazdaságtudományi Kar csapata nyerte meg idén az Országos Esettanulmányi Versenyt. A Miskolci Egyetem másik csapata pedig a legjobb 12 között végzett.

Az OEV Kelet-Közép-Európa legrangosabb esettanulmány versenye, amelynek célja, hogy a régió legkiemelkedőbb gazdasági egyetemeinek hallgatói gyakorlati problémák kezelése során bizonyítsák rátermettségüket.

Döntősök és aranyérmesek

„Ezek a versenyek lehetőséget adnak a hallgatóinknak, hogy a karon megszerzett ismereteket komplex formában adják elő vállalati helyzetek megoldására” – emelte ki Süveges Gábor, a GTK egyetemi docense, felkészítő tanár. „2007 óta van lehetőségem részt venni a hallgatók felkészítésében és nagy örömünkre szolgál, hogy több mint 50 versenyen szereztek eddig dobogós helyet, vagy különdíjat. Az induló 51 csapat közül 12-őt választottak ki a döntőre és karunkról 2 csapat is bejutott, közülük egy pedig megnyerte ezt a versenyt” - tette hozzá.

Válasz a tankolásra

A versenyfeladat az volt, hogy egy jövőbeni szituációra adjanak választ a diákok. Arra a helyzetre kellett egy projektet kidolgozniuk, hogy a MOL hogyan tud majd az üzemanyagkereskedelemben meghatározó szereplő maradni akkor, amikor az emberek már nem fognak annyit tankolni a kutakon. Erről Bencsik Tamás, a győztes csapat tagja nyilatkozott.

„A mi stratégiánk illeszkedett a MOL hosszútávú terveihez. Egy három pillérből álló javaslatot fogalmaztunk meg, amelyet alátámasztottunk pénzügyekkel, kockázatokat elemeztünk és így komplexen tártuk a terveinket a zsűri elé” - hangsúlyozta Tóth Antónia, a verseny győztes csapatának tagja.