Tavaszi adománygyűjtés az éhezés ellen

2023. április 19.

„Az éhezés nem ismeri az évszakot!” jelmondattal tartós élelmiszergyűjtés indult a Miskolci Egyetemen a Universities Fighting World Hunger szervezet és a Magyar Vöröskereszt együttműködésében. Az adományokat április 19-21. között várják.

A Miskolci Egyetemen egy évtizede működik egy hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely a magyarországi egyetemek közül elsőként csatlakozott az Egyesült Államokból indult Egyetemek harca az éhezés ellen (Universities Fighting World Hunger, UFWH) nevű nemzetközi mozgalomhoz – mondta az idei tavaszi kampány elindítása alkalmával a miskolci csoport vezetője, Dennis Engel az egyetem oktatója. A rászorulók megsegítése mindig aktuális feladat, mert „Az éhezés nem ismeri az évszakot” - idézte a kampány címét is adó jelmondatot. 

„Az élelmiszergyűjtés a legegyszerűbb módja annak, hogy egy krízist valamilyen mértékben azonnal befolyásolni tudjunk” - fogalmazott Laták Kamilla, a Magyar Vöröskereszt megyei koordinátora. „Az egyetemre azért jövünk mindig nagy szertettel és örömmel, mert a fiatal korosztály tapasztalataink szerint nagyon fogékony a társadalmi problémákra. Szívesen adományoznak ebben az akcióban is tartósélelmiszereket, hogy segítsenek, akár a legcsekélyebb adománnyal. Most sem várunk el tőlük többet” - tette hozzá.

A rászorulókat segítő tartós élelmiszeradományokat az egyetem főbejáratánál, a Rácsos büfénél és a Galéria-bejáratnál április 19-21. között, 9-től 14 óráig lehet leadni.