Matematika magas szinten – egyetemi támogatással

2023. április 20.

Négy napon át Miskolcon rendezik meg a 29. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt, amelynek egyik helyszíne a Miskolci Egyetem. 

A matematikát magas szinten művelő diákok között idén felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, és délvidéki középiskolások és tanáraik is meghívást kaptak az április 20-23. között zajló eseményre. A szervező Földes Ferenc Gimnázium mellett a Miskolci Egyetem és Miskolc városa is támogatja a versenyt.

„A Miskolci Egyetem egyik alapfeladata, hogy részt vegyen a tehetséggondozásban” – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese. „Célunk az is, hogy megmutassuk a Miskolci Egyetemet és annak rendkívül széles oktatási kínálatát. Reményeink szerint sok diák választja majd középiskolai tanulmányait követően intézményünket, hogy ezáltal erősítse Miskolc, a Miskolci Egyetem és a régió szellemi tudásbázisát” – emelte ki.

A diákok és tanáraik a négy nap alatt nemcsak magasszintű matematikai feladatokat oldanak meg, hanem megismerkedhetnek majd a környék történelmi és kulturális gazdagságával, természeti és épített értékeivel. A Miskolci Nemzeti Színház előadása mellett a többi között városnézés és fürdőlátogatás is szerepel programjaik között.

Dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese mutatta be a miskolci képzéseket a versenyre érkező diákoknak