„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

2023. április 21.

Virágültetéssel emlékeztettek A Föld napjára a Miskolci Egyetem hallgatói, hogy ezzel is felhívják a figyelmet természeti környezetünk megóvására. A világnap egyik megfontolandó jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

A Miskolci Egyetem a „Green and Smart Campus” célját követve számos lépést tett és tesz a fenntarthatóság érdekében: napelempark épült az A/1-es épület tetejére, vízautomaták telepítésével igyekszik visszaszorítani a műanyagpalackok használatát, legutóbb, 2022 novemberében pedig kísérleti szelektív hulladékgyűjtési program indult a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar és a városi hulladékgyűjtő MiReHu NKft. együttműködésében, amelynek sikeres megvalósításában számítanak az egyetemi polgárok környezettudatosságára.

A környezetünkért érzett felelősségre hívja fel a közösség figyelmét, hogy az egyetem idén is csatlakozott a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” hulladékszedési mozgalomhoz, amelynek legközelebbi akcióját április 28-án, jövő hét pénteken szervezik. További információ a Miskolci Egyetem TeSzedd!-programjáról itt >>