Legyél Te is önkéntes! – mert külföldi kapcsolatokat építhetsz

2023. május 4.

Nagyszabású nemzetközi sporteseményt rendez a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club július 13–e és július 19-e között Miskolcon. A Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságokra 20 európai ország 40 felsőoktatási intézményéből 500 sportoló és kísérő érkezik. A sikeres lebonyolításhoz önkéntesek jelentkezését várják.

Baksy Viktória, a Miskolci Egyetem önkéntes koordinátora a tavalyi MEFOB rendezvényen és Lengyelországban 2022-ben az Európai Egyetemi Játékokon is önkéntes volt.

„Nekem az angol nyelvtudásom folyamatosan fejlődött, kicsit az önbizalmam is nőtt, illetve nagyon sok külföldi kapcsolatot tudtam kiépíteni” - emeli ki az önkéntes munka előnyeit Baksy Viktória.

Az önkéntesek azon túl, hogy felelősségteljes feladatokat látnak el egy-egy szervezési területen, közvetítő szerepet is betöltenek a sportolók, edzők, bírók és a közönség között. Támogatják az egyes sporteseményeket, közreműködnek a nemzetközi versenyek kísérőprogramjaiban és erősítik, hogy a Miskolcra, és a Miskolci Egyetemre érkezők jó hangulatú, vidám sportesemény élményével távozzanak.

 

 

Magyar állampolgár 16 év feletti középiskolások, valamint egyetemisták csatlakozhatnak az önkéntesek csapatához.  Az önkéntesek feladatai nyolc területre terjedhetnek ki: szállás és vendéglátás, akkreditáció, csapatkísérő, média, egészségügy, protokoll és kísérőrendezvények, utazás, valamint sport- és helyszínmenedzsment. A miskolci középiskolásokra, középiskolás sportolókra, 18 év feletti hallgatók esetében pedig elsősorban a Miskolci Egyetem magyar és külföldi hallgatóira számítanak a szervezők.

Az önkéntesek júniusban képzési programon vesznek részt, a rendezvény ideje alatt étkezési lehetőséget, a nem miskolci lakosok számára szállást biztosítanak a szervezők, és persze minden önkéntes kap welcome-csomagot is, valamint a közösségi szolgálatot is igazolják számukra.

Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságokban való önkéntes közreműködés jó belépő a jövőre a rendezendő Európai Egyetemi Játékokra is. A 2024-es nemzetközi sporteseményen 1500 önkéntesre lesz szükség.