Egyetemi sporttörténeti siker: az extraligában folytathatja a MEAFC férfi röplabdacsapata

2023. május 20.

A döntő győzteseként a következő szezonban a legmagasabb osztályban, az extraligában folytathatja a szereplést a MEAFC férfi röplabdacsapata.

Soha nem járt még olyan magasságban a MEAFC férfi röplabda csapata, mint a most befejeződött NB I-es bajnokság végén. A döntő győzteseként a következő szezonban a legmagasabb osztályban folytathatják.

A siker Bagó László vezetőedző meglátása szerint annak köszönhető, hogy a csapat eldöntötte: a komolyabb célokhoz több munka és áldozat szükséges mindenkitől. Jelentősen megemelték a heti edzésszámot, ami magával hozta a játékoskeret átalakítását is. A rutinos mag megtartása mellett, bátran nyúltak a fiatalokhoz, akik meghálálták a bizalmat.
„Nem volt rajtunk megfelelési kényszer, nem tudtuk mi fog kisülni ebből az elegyből” – fogalmazott a vezetőedző. – „Egészen a középszakaszig hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ott viszont már érezni lehetett a fejlődést, olyan egységes csapatmunka volt tapasztalható, amely az eredményekben is megmutatkozott. Kisebb meglepetésre az elsőszámú esélyessé léptünk előre. Szerencsére ezt a terhet is jól kezelte a társaság. A bajnokság során egyre jobban ismertük meg az ellenfelek gyengeségeit, erősségeit, és a lehetőségeinkhez mérten próbáltuk ezeket az ismereteket kihasználni. Azonban a sikerek igazi kulcsa a biztos háttér, a családias hangulat, amelyben nyugodt körülmények között fejlődhetett az egyén és a közösség is, amelyből igazi csapattá szerveződött a társaság.”


Bagó László kiemelte: a klubvezetés támogatása mellett Barócsi Ákos szakosztályvezető és Varga László szervezőmunkája alapfeltétel volt az egész évben.
Az extraligás szereplés fényében az új célok es a játékoskeret kialakítása még folyamatban van. A lehetőségek korlátozottak, de igyekeznek a riválisokhoz képest jóval szerényebb költségvetésüket elszántsággal és munkával ellensúlyozni. Még egy hónapig tartanak az edzések, ez az időszak a legalkalmasabb a fiatalok különféle képességeinek a fejlesztésére. Terveik szerint a legtehetségesebb utánpótlás korú játékosokat is bevonják a felnőttekkel végzett munkába.

A MEAFC férfi röplabdacsapatának játékosa, Kovács Zoltán speciális helyzetben élhette meg az elmúlt hónapokat, hiszen játékosként és Bagó László szakmai segítőjeként, edzőként is testközelből figyelhette a történéseket.
„Minden téren nagyon nehéz és hosszú szezonon vagyunk túl” – hangsúlyozta Kovács Zoltán – „gondolok itt a sérülésekre, lelki dolgokra, a világot sújtó energiaválságra, ezek ellenére a MEAFC mégis maximálisan helytállt. A háttér biztosításában a klub vezetése erőn felül teljesített, megoldott minden hárítandó feladatot. Ami a játékosokat illeti, egységes csapatot sikerült alkotni a bajnokság középső szakaszára, akik képesek egymásért, a klubbért küzdeni, harcolni. Legfőbb motiváció a játék szeretete volt. Fantasztikus érzés volt ebben a gárdában játszani. Nyertem már több bajnokságot, kupát, értem el szép sikereket, mégis a legfrissebb a legszebb!” – fogalmazott. (via. meafc.hu)

A MEAFC férfő röplabdásainak egyetemei sporttörténeti sikerének apropóján interjú készült Bagó László vezetőedzővel és Kovács Zoltánnal, aki játékosként és edzőként is segítette a csapat munkáját. A beszélgetés a MEAFC honlapján olvasható >>  

 

Komlósi Márk, Barócsi Ákos, Marc McLaughlin, Bagó László, Kovács Zoltán (Fotó: meafc.hu)