Alvás nélkül Elvis - Guinness-rekord kísérlet a Miskolci Egyetemen

2023. május 31.

Több mint 50 órán át énekel Elvis Presley dalokat a “miskolci Elvis” a campuson. Ha sikerül neki, világrekordot állíthat fel.

Nádaski Attila az egyetem Egészségtudományi Karán tavaly mesterdiplomát szerzett, Elvis Presley imitátorként évtizedek óta fellép.

“Rendkívüli emberi teljesítményre vállalkozott Nádaski Attila, amikor célul tűzte ki, hogy megpróbálja megdönteni a folyamatos Elvisdaléneklés megszakítás nélküli tevékenységének nemcsak magyar, hanem világrekordját is” - nyilatkozta Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora a csúcskísérlet reggelén, május 31-én. Elvis-dalokat 43 óra 11 perc 11 másodpercig énekeltek eddig egyhuzamban, a miskolci Elvis azonban 51 órát tervez, ami két nap és három óra összességében. Óránként mindössze 10 perc szünetet tarthat, de ezeket a pihenőidőket össze is vonhatja majd. 

“Ötvenegy éves vagyok, ezért szeretnék 51 órányit énekelni” - mondta Nádaski Attila. “Walt Disney azt mondta, hogyha meg tudod álmodni, akkor meg tudod csinálni. Meglátjuk! Összesen 69 dalt válogattam be a programba, egy dal ugyanis nem hangozhat el kétszer két óra leforgása alatt” - tette hozzá.