Fiatal hallgatókra építenék az elektromos hulladékok hasznosításának kutatását

2023. június 21.

Több évtizede együttműködik a Miskolci Egyetem a nemzetközi ranglistákon kiemelkedő helyen szereplő ausztrál Swinburne Műszaki Egyetemmel. Az egyetem képviseletében Miskolcon járt M. Akbar Rhamdhani professzor a közeljövőben lehetséges kutatási együttműködésekről tájékozódott.

A nemzetközi szinten elismert ausztrál Swinburne Műszaki Egyetemről érkezett a Miskolci Egyetemre M. Akbar Rhamdhani professzor, akit Prof. Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes, valamint Prof. Dr. Kékesi Tamás és Prof. Dr. Kaptay György látta vendégül látogatása során. Munkamegbeszélésen és laborlátogatáson vett részt, valamint előadást is tartott a hallgatóknak. De személyesen találkozott az Eötvös Lóránt Kutató Hálózat (ELKH) delegációjával és Gulyás Balázzsal, a szervezet elnökével is annak köszönhetően, hogy az ELKH éppen aznap kötött együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetemmel.

M. Akbar Rhamdhani elmondta: „Azért vagyok most itt, hogy a közeljövőben lehetséges kutatási együttműködésekről tájékozódjam, és megismerkedjek a miskolci kollégákkal. Az elektromos hulladékok hasznosítása egy igazán fontos terület, aminek kutatásában egyre több diáknak kell részt vennie, és meg kell próbálniuk hozzájárulni a probléma megoldásához. Nekünk pedig meg kell találnunk azt az utat, hogy vonzóvá tegyük ezt a kutatási területet a fiatalok számára. Fontos felismertetni, hogy egy olyan fontos tématerületen fognak dolgozni, amely megoldást nyújthat a világ problémáira. Szükségünk van a fiatal hallgatókra és kutatókra, hogy a csapat részei legyenek” - jelölte ki a további kutatások és a közös munka lehetőségeit az ausztrál Swinburne Műszaki Egyetem professzora.

M. Akbar Rhamdhani előadást tartott hallgatóknak is