Tollaslabda- és vízilabda bajnoksággal próbálják ki a Miskolci Egyetem felkészültségét

2023. június 26.

Alig két hét múlva Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságot rendez a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club. Az Európai Egyetemi Sport Szövetség és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség együttműködésben megvalósuló nemzetközi sportesemény a 2024-es Európai Egyetemi Játékok hivatalos teszteseménye, amelyre 200 sportoló érkezik 11 ország 20 egyeteméről Miskolcra július 13-a és július 19-e között.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) páratlan években Európai Egyetemi Bajnokságokat (EUC) szervez sportáganként különböző helyszíneken. 2023-ban Európa-szerte 20 sportágban rendeznek EUC-t, a Miskolci Egyetem a vízilabda- és tollaslabda-bajnokságnak ad otthont július 13-e és július 19-e között.

Gonda Daniella tollaslabdázó, aki a tavalyi Európai Egyetemi Játékokon női egyéniben a döntőig jutott és ezüstéremmel fejezte be a küzdelmeket, már nagyon várja a miskolci küzdelmeket.

„Magam is elindulok a Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságon, és remélem, hogy a tavalyi ezüstnél is fényesebb éremmel lehetek majd gazdagabb a végén. A mezőny nívós, jó játékosokból áll. A tollaslabda nagyon látványos sport, így biztos, hogy jól fognak szórakozni azok, akik kilátogatnak a mérkőzésekre.”

Gonda Daniella a tavalyi Európai Egyetemi Játékokon egyéniben ezüstéremmel fejezte be a küzdelmeket

 

Biros Péter, a miskolci származású, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokság meccseire készül.

„A magyar egyetemi bajnokság nagyon erős, ahogy a nemzeti bajnokság is Európa egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága. Vannak olyan játékosok, akik már kipróbálták magukat mindkét szintéren, így jó meccsekre, színvonalas összecsapásokra számítok. Külföldről két angol, köztük az Oxfordi Egyetem, valamint egy holland egyetem csapata képviselteti magát a megmérettetésen, de a végén magyar egyetemi győzelmet várok.”

Biros Péter: "Magyar egyetemi győzelmet várok"

 

Jövőre Európai Egyetemi Játékok

Az idei Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokság a 2024-es Európai Egyetemi Játékok (EUG) hivatalos teszteseménye. Az EUG az európai kontinens legnagyobb hallgatói sporteseménye. Az EUG a résztvevők létszámát tekintve a nyári olimpiát követő harmadik legnagyobb sportrendezvény a világon, amelyre az európai egyetemisták, a kontinens felsőoktatási közössége és sportszerető közönsége egyaránt odafigyel.