Szalamanderrel köszöntek el a végzősök a campustól és a várostól

2023. június 29.

Szalamanderrel búcsúztak a Miskolci Egyetemtől és a várostól a végzős egyetemisták. A selmeci diákhagyományokat idéző látványos búcsúmenetet, amelyet június 28-án, a diplomatátadó ünnepségek előestéjén tartottak, az egyetem rektora és Miskolc polgármestere indította útjára.

„Az önök fáklyái a tudás fényei egy olyan időben, amikor mind nagyobb teret igyekszik elfoglalni a súlyos, mély sötétség. Az önök fáklyáinak fénye utat mutat, az egyetem campusának falaitól, Miskolc utcáin át a reményteli jövőbe” – idézte Miskolc polgármestere, Veres Pál útra indító szavait a boon.hu.

„Annak a diplomának az értéke, amit önök meg fognak kapni, nem csak abban áll, amit a statisztikák alátámasztanak, hogy a Miskolci Egyetemen végzettek két-három hónapon belül viszonylag jó keresettel, jó munkahelyeken tudnak elhelyezkedni, mert azt több intézmény elmondhatja magáról – fejtette ki köszöntőjében Prof. Dr. Horváth Zita rektor. „Azt azonban csak kevés intézmény mondhatja el magáról, hogy olyan hagyományokkal rendelkezik, amelyek a XVIII. századtól kezdve élnek. Ez köszön vissza, amikor megfogalmaztuk a Miskolci Egyetem jövőképének jelmondata: tradíció és innováció, hagyomány és megújulás – hangsúlyozta a rektor.

(via. boon.hu)