Négy fiatal műsorvezető - nyolc kar, négy diplomaosztó

2023. július 5.

Idén a Miskolci Egyetem hallgatói vezették a diplomaosztó ünnepségeket. Hogy milyen volt egy ilyen komoly eseményen debütálni, és milyen képek születtek az egyetem fotófalánál pár perccel a vége után? Ez is kiderül...

„Még egy tv-csatorna sem ajánlott állást, de ami késik... - mondta nevetve Tóth Csaba jogász hallgató, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar és a Gazdaságtudományi Kar diplomaosztójának moderátora. „Meglepően gördülékenyen ment. Remélem, hogy ügyvédként is tudom majd hasznosítani ezt az itt megszerzett tudást.”

 

„A közönség számát tekintve eleinte némi izgalom fogott el, de az idő előrehaladtával már élveztem a műsorvezetést – mondta Uraky Noémi, a Miskolci Egyetem magyar-etika tanár szakos hallgatója. „Átestem a tűzkeresztségen” – foglalta össze a Gépészmérnöki és Informatikai Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti Kar diplomaátadója után.

 

"Hatalmas élmény volt ennyi ember előtt konferálni." Erről Elek Zsófia, magyar-történelem tanár szakos hallgató beszélt, aki az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar és a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar diplomaosztójának moderátora volt. "Nagyon jó volt látni barátaimat, ismerőseimet, hogy mennyire örültek a diplomának. Nagyapám, aki nézte a közvetítést, a végén elérzékenyülve hívott fel" - tette hozzá.

 

„Egyfajta kihívásként tekintettem erre a napra” – mondta Czibrik Eszter, Állam- és Jogtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar diplomaátadójának moderátora. „PhD- hallgatóként gyakran kell órát és konferenciaelőadást tartanom, de most a szereplésnek egy új formáját tanulhattam meg”.