Jogalkotási kérdések európai kitekintéssel – tankönyv is készül belőle

2023. július 13.

Egy év elteltével ismét találkoztak Közép-Európa munka- és szociális joggal foglalkozó szakemberei a Miskolci Egyetemen.

A demográfiai folyamatok ismeretében megvitatták a társadalombiztosítási rendszerek fenntarthatóságának kihívásait a ’Sustainability of the Social Security System - Demographic Challenges and Answers’ címet viselő nemzetközi tudományos konferencián.

A rendezvényen bemutatták a szlovén, román, horvát, szerb, szlovák, cseh, lengyel és magyar egészség-és nyugdíjbiztosítási rendszer fenntarthatósága érdekében tett jogalkotási lépések, azok kritikai értékelésével.

A konferencia a Közép-Európai Akadémia, az Állam-és Jogtudományi Kar Agrár-és Munkajogi Tanszéke, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága közös szervezésében került megrendezésre az Állam- és Jogtudományi Kar Eperjes Termében. Az egyes országfejezetek bemutatását korreferátum követte magyar és külföldi szakemberek tolmácsolásában. A konferencia hozzájárult egy PhD hallgatók részére készülő angol nyelvű tankönyv véglegesítéséhez is.